• Inredning

  Examensarbete inredare

  Äntligen är jag snart färdig med min utbildning. Snart är det dags att skicka in de två sista inlämningsuppgifterna.

  I denna uppgift gick det kortfattat ut på att skapa ett ”rum för paus”. En ritning i bildstil och 4 elevationer och en text. Lite finjusteringar kvar bara och en norrpil som ska dit så är jag färdig.

  Det är verkligen kul med de praktiska delarna. Jag skulle gärna spendera alla mina dagar med att skapa och vara kreativ.

  Länk till inredningskurser

  Rekommenderar verkligen att läsa hos inredningskurser om ni är intresserade av att lära er mer om inredning.

  Trevlig kväll!

  /Sara

 • Inredning

  Hemmakontor

  Har så länge velat renovera vårat kontor här hemma. Det har varit kaos där sedan vi flyttade in. Har inte heller känt att jag har lust att kosta på kontoret så mycket pengar..

  Nu är det iallafall gjort. Det fick bli en riktig budgetrenovering, lite färg till väggar, lister och garderob. Målade även om gamla Stringhyllor som faneren var risig på samt konsolerna.

  Här är en liten ”sneak peak”

  Skriver mer om detta en annan dag!

  /Sara

 • Inredning,  Nature

  Höst i vår trädgård

  Höstträdgård2

  Idag tog jag lite bilder från vår trädgård. Det har varit en fin höstdag idag trots att det kommit lite regnstänk. Färgerna är magiska nu. Rönnbär, Fläder och Vildvin.

  När man “inreder en trädgård” tycker jag verkligen att man ska planera inför de fyra årstiderna vi har.

  Vildvin är min favorit, snabbväxande, frodig och färgsprakande på hösten.

  thumbnail_.albumtemp (4)

  thumbnail_.albumtemp (3)

   

  Ha en fortsatt trevlig hösthelg!

   

  //Sara

   

   

   

 • Inredning

  Stolar under 1500:-

  Jag fortsätter efter mitt senaste blogginlägg på temat “stolar”. Fick en liten förfrågan om att tipsa om stolar i en lägre prisklass.

  blogg stolar2

  1.Stol Oscar Svart 2. Stol Oskar Ek 3.Stol Alma 4. 2-pack stol Alor 5. Alex stol

  6. Nordik Matstol 7. School Stol 8. Wood H17

  Samtliga av ovanstående stolar finns att köpa till ett pris under 1499:-

  Kan du gissa vilken stol som är dyrast?

  blogg stolar

  1. Omtänksam 2. Ögla svart 3. 2-pack Karmstol Jolina 4. 2-pack Karmstol Jolina gummiträ 5. Thonet No 14 stol 6. Sven Bertil stol 7. Bullerbyn stol grå 8. Wood H17 pinnstol

  Dyraste stolen bland ovanstående stolar kostar 1495:-, kan du gissa vilken?

   

  Hoppas detta förslag kan vara till lite hjälp i en djungel av stolar 🙂

   

  //Sara

 • Inredning

  Prisvärd, snygg och bra komfort

  Vi har länge letat stolar till både kök och matsal. Det finns så mycket fina stolar och så många prisklasser. Varenda gång jag kommer in i en inredningsbutik så försöker jag att hitta en favorit. Av alla stolar som jag provsuttit har jag faktiskt en favorit och nu finns den till ett riktigt bra pris hos Svenssons i Lammhult Pia Stol . Jag har provat Y-stolen som jag älskar designmässigt och sedan hoppat över till denna stol. Pia stol leder stort i komforten enligt mig.

  Bild från Svenssons i Lammhult

  Vilken stol är din favorit ?

  Jag kan behöva era tips 😉

  Ha en fin kväll!
  //Sara

   

   

 • Inredning

  Vinnare av inredningsförslag

  I måndags utsågs två vinnare av inredningsförslag på mitt instagramkonto @sginred . Nu är inredningsförslaget till en av vinnarna färdigt och redo att presenteras.

  Fanny Blom skickade in att de ville ha lite hjälp att inreda deras nya hus eller  snarare vardagsrum/matsal.

  kök4

  Här är vyn från köket. Köket går ihop med vardagsrum

  thumbnail_IMG_1880

  Vardagsrum med fönster längst med långsidan och tre dörröppningar att ta hänsyn till.

  Tanken är att fokusera mest på att få till en trevlig matplats då familjen har en gillestuga som är tänkt till “Tv-rum”. Dock finns det en tanke att det faktiskt kan vara rätt bekvämt och mysigt med en liten “tv-hörna”, speciellt när man har barn 🙂

  I mitt förslag har jag utgått från några saker som familjen har med sig från deras förra hus. Det finns detaljer i marmor och mässing bland annat. Det ska vara funktionellt, stilrent, inte för mycket saker, vara ljust och detaljer i gråton, några växter men de ska fungera ihop med en busig katt, gott om belysning men som inte hänger ner för opraktiskt.

  moodboard Fanny

  inspobilder

  matsalsdel

  1. Matta 2. Bestick 3.Tallrik 4.Muggar 5.Vitrinskåp 6.Triangeloxalis 7.Ljusstake 8. Bordslampa 9. Rund spegel 10. Tavla 11. Bord 12. Vas 13. Ljusstake 14. poster 15. Stol 16. Takkrona 17. Fönsterbelysning 18. Gardiner 19. Guldpalm

   

  Vardagsrum

  1. 3-sitssoffa 2. Schäslong 3. Satsbord 4. Matta 5. Förvaringskorg 6. Bok 7.Fiolfikus 8. Poster 9. Plafond 10. Poster 11. Belysning 12. Vägglampa 13. Ljusstake 14. Ask

  15. Kudde 16. Pläd 17. Pläd 18. Kuddfodral 19. Kuddfodral 20. Gardiner

  Jag hoppas att mitt förslag kan hjälpa familjen lite på traven i hur de ska inreda deras rum.

  Hoppas ni kommer att trivas!

  Kramar

   

   

   

 • Inredning

  #Vardagsrumsinspo

  Vardagsrumsinspo

  Jag fortsätter lite på temat "Höst". Här kommer ett förslag på inredning som fungerar bra
ihop med "Hallen" som jag publicerade igår.

  1. Söderhamn 3-sitssoffa 2. Taklampa Ray     3 . Ellos Home, Ullmatta Amarillo 4.Soffbord Rakel  5.Våffla kuddfodral 6. liten glasvas 7. Himla gardin natural 8. w182 Pastille f2 golvlampa – oxide red 9. LINE IMPRESSION NO1 POSTER 10.Fikonträd 11. Kudde Stenar 12. Ink Texture Poster 13. YAVA dekorationsask 14. Våffla Pläd röd   /Sara

   

 • Inredning

  Julstjärnor

  Det råder ”julstjärnor diy hysteri” på sociala medier just nu. Likaså hemma hos oss.

  Jag tog en gammal väggkalender och gjorde om till en julstjärna till kontoret.

  Trevlig helg!

 • Inredning

  Vinnare nr två i tävlingen är

  Idag tänkte jag presentera vinnare nr 2 i tävlingen “vinn ett inredningsförslag”

  Vinnare nr 2 är Johanna Silfverhjelm som ville ha lite hjälp med hur de ska inreda deras “tv-bänk”.

  Familjen har haft fullt upp med renoveringar, kids och trädgård sedan de flyttade in i huset. De har verkligen fått superfint i huset men inte riktigt kommit till tv-bänken ännu:)

  thumbnail_IMG_8473

  thumbnail_IMG_8474

  thumbnail_IMG_8476

  thumbnail_IMG_8475

  Här har vi en rätt så tom skåplänga att inreda. Rumsgranen är Johanna trött på men den lever och mår bra så varför inte behålla den 🙂 Tavlan tycker jag inte riktigt fungerar så bra med det jag vill spinna vidare på, nämligen skog, träd, sand och vatten.

  Familjen har nämligen en hel del “grönt” i sin inredning. Bredvid tvn finns även en öppen spis som paret eldar i, som jag vill ska gå ihop med inredningen.

  Johannas önskemål är också att det ska bli lite peronligare. Jag ska visa hur jag tänker med ett Moodboard.

  Moodboardstvbänk

  Sedan har jag även lite inspobilder

  inspotvbänk

  Och slutligen mitt förslag..

  Inredningsförslagtvbänk

  1.Vedkorg 2. Ljuslykta 3. Dekoration  4. Vas 5. Lampa 6. Ljusstake 7. Vas  8. Tavla 9. Tavla 

  10.Ask

   

  Jag vill bygga upp olika nivåer på inredningen med hjälp av olika stora föremål.

  Tavlorna trollar bort lite av det tråkiga blickfånget som annars tvn står för. Här tycker jag att man faktiskt kan välja en träram och en svart ram. Skogen på tavlan gifter sig med rumsgranen som förövrigt får sig ett lyft med hjälp av en ny kruka i terrakotta.

  Belysning tycker jag är ett måste. Det mjukar upp stämningen. Opalglaset har en avbländande effekt och dess träfot passar bra in med veden och naturen som finns representerad i inredningen.

  Olika små detaljer som, vaser, ljuslyktor, fågel i keramik m.m. bildar öar av små stilleben att betrakta.

  Böckerna som ligger placerade i en hög är något jag tycker att Johanna och Erik ska välja själva.

  Jag valde även en fin och praktisk förvaring till veden. Den är också praktiskt om man vill bära den med sig ner i källaren och fylla på mer ved i.

  Ett av Johannas önskemål var att det skulle bli lite mer personligare. Jag tycker att man ska blanda in lite personlighet i inredningen. T.ex. man använder sig av böcker som verkligen intresserar. Det kan vara en bok om surfning, om man gillar det vilket jag vet att paret gör. Eller en bok om växter vilket jag också vet stämmer in..

  Man kan T.ex. lägga fram en gammal kamera som en inredningsdetalj om man gillar att fota. Man kanske gillar att använda mycket smycken, t.ex. pärlhalsband, då kan det vara en del av den personliga dekorationen i inredningen.

  Jag hoppas att mitt förslag kan inspirera och vara till lite glädje när det är dags att ta tag i tv-bänken 🙂

  Kramar

   

   

 • Inredning

  Vanlig miss när man har stort hus

  Det är en sak att inreda åt sig själv och en sak att inreda åt andra..

  Det största problemet att inreda vårat hus är att det är för stort. Vi gick i fällan direkt när vi köpte vårat hus, köpte alldeles för mycket saker. Vi tänkte nog att vi var tvungna att fylla upp det. ” Den här får vi plats med i det rummet” “den här kan vara bra att ha om vi får gäster”. Med facit i hand så skulle vi aldrig ha köpt så mycket saker. Det är lätt att det blir för spretigt och att man tappar den röda tråden, om nu tanken är att man vill hålla sig till en sådan.

  Nu har vi kommit fram till att övervåningen är barnen och ungdomarnas. Vi har släppt tanken om att hålla oss till våran smak där. Det är rätt spretigt och brokigt däruppe. Det är ok, det får vara så! Barnen har kul däruppe, ungdomarna fyller det stora gästrummet med vänner långt in på småtimmarna och när vi har gäster så finns det sovplats. Det fungerar hel enkelt…

  Vad har vi för stil i hemmet??

  En salig blanding är svaret.

  Jag älskar att jag och min sambo delar intresset för möbler. Man vet aldrig vad som plötsligt dyker upp i vårat hem. Vissa köp är planerade och vissa är direkt ogenomtänkta. Micke min sambo som jobbar som designer kommer ofta hem men någon prototyp som ska provas, eller något loppisfynd. Jag spanar ofta på nätet, Pinterest , bloggar och på Instagram .

  Kulörer

  Det roligaste men också det svåraste…. Många gånger “hittar” jag en kulör som jag bara måste ha någonstans 🙂

  Här kommer några bilder från mitt instagramkonto.

   

   

   

   

  Här är våran kaffehörna i köket

   

  Ett litet rullbord i vardagsrummet

   

   

  En av våra fiolfikusar i vardagsrummet

   

  Sovrummet

  
  Mitt tips till dig/er med stort hus är:
  
  Låt det ta tid att bygga upp ett hem, det blir personligare då.
  
  Skapa små "öar" i ditt hem där du känner dig nöjd med interiör och stilleben. 
  
  Köp inte massa saker för att det inte finns pengar till det du verkligen vill ha, låt det stå tomt och spara istället.
  
  Om du är trött på en sak, testa den då i ett annat rum. Den kan få nytt liv!
  
  Vill du att ditt hem ska se ut som i det senaste numret av en inredningstidning? Då kan det bli dyrt och i längden inte hållbart. Försök istället att hitta din stil som är hållbar.